Wat is Collageen?

Collageen is een eiwit dat de belangrijkste bouwsteen van je lichaam is. Het zorgt voor de samenhang en elasticiteit van bindweefsels zoals huid, kraakbeen en botten. De meerderheid van het lichaamseigen collageen bestaat uit collageen Type 1, zoals botten, spieren en huid. Verschillende cellen in je lichaamsweefsel zijn verantwoordelijk voor de productie van collageen. Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam minder natuurlijke collageen waardoor de eerste tekenen van ouderdom ontstaan. Dat begint rond je dertigste levensjaar en vanaf je veertigste levensjaar neemt het extra snel af. Dit resulteert onder andere in het ontstaan van rimpels, afname van het spierweefsel, botontkalking en kraakbeenslijtage. Hydrolyzed Collagen van Niche4Health is collageen dat identiek is aan het menselijke collageen.

Waarom Hydrolyzed Collagen en wat doet het precies?

Omdat ik drie a vier keer per week sport, is het voor mij erg belangrijk dat ik snel herstel. Ik heb verschillende eiwitten shakes gebruikt en allemaal doen ze hetgeen waar eiwitten voor staan: snel herstel en spieropbouw. Een paar maanden geleden kwam ik Hydrolyzed Collagen tegen. Wat me aan deze eiwitshake aansprak was dat er vitamine C, vitamine D en collageen inzitten. We weten allemaal dat collageen ervoor zorgt dat de huid elastisch blijft waardoor de fijne lijntjes in het gezicht verzacht en rimpels verminderen en vitamine D goed voor de botten is. Daarom heb voor Hydrolyzed Colagen gekozen. Ik gebruik het nu een aantal maanden en merk dat ik in combinatie met collageen nog sneller herstel en een goed uithoudingsvermogen heb.

Kortom: Dit voedingssupplement is een soort eiwitshake die je sportprestaties verbetert en vermindert de kans op blessures, gewrichtspijngroei, instandhouding van de spiermassa. Vitamine C en collageen dragen bij aan de normale werking van het kraakbeen, de huid en de botten en vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de botten en spieren.

Voor meer informatie verwijs ik jullie naar de website:

www.niche4health.com

Sylvana

De meeste zullen mij wel kennen omdat ik programma manager ben van het programma Altijd Jong op RTL4. Het programma gaat onder andere over onze schoonheid van binnen en van buiten. Kortom wat doe je eraan om jong en vitaal te blijven.

Omdat ik zelf erg met mijn gezondheid bezig ben en het belangrijk vind om mooi van binnen en buiten te zijn verdiep ik mij in producten die mij hierbij ondersteunen.

Zoals jullie inmiddels weten probeer ik gezond te leven waardoor ik jong van binnen en buiten blijf. Ik kies bewust voor een gezonde levensstijl, daarom heb ik mij onder andere verdiept in collageen. In mijn zoektocht kwam ik verschillende vormen collageen tegen, van capsules tot aan drinkbare collageen.

Gerelateerde artikelen